ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

28-годишният Александър Везенков даде интервю за Eurohoops, в което говори за трудния си първи сезон в НБА. Баскетболистът на Сакраменто Кингс е контузен от над месец насам, но дори и въпреки това не получава голяма възможност в ротацията на треньора Майк Браун.

Българинът смята, че винаги, когато е получавал повече игрово време, е успявал да помогне на отбора си.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

“Първата година винаги е сложна, особено ако си по-опитен състезател, който разбира баскетбола различно. Когато си на 17 или 18, ти идваш в лигата и се адаптираш към нейните стандарти. Вярвам, че когато съм получавал нужното игрово време, съм успявал да помогна на отбора си и съм имал солидни изяви. Ситуацията не е идеална за мен, но съм се научил да се боря в живота си. Това не е първата или последната трудност. На тях не им пука дали си Везенков или Мицич.

Някои хора тук са гледали Евролигата повече от останалите, но на повечето не им пука. Започваш от нулата. Затова и казвам, че първата е година е сложна откъм свикване. Ти самият мислиш, че заслужаваш повече шансове, но е трудно да го приемеш. В момента ме оценяват на една стрелба, която може и да не вкарам. Не съм на възраст, на която мога да бъда оценяван по този начин”, заяви българинът

Везенков записва средни показатели от 5.6 точки, 2.5 борби и около 13 минути в 35 мача на Сакраменто през настоящия сезон.