Собственикът на Лукойл Академик Валентин Златев привика на килимчето в централния офис на столичния бул. "Тодор Александров" спортния директор Сашо Везенков и треньора на тима Йовица Арсич, пише в. “7 дни спорт”. Босът е поискал обяснение за загубата с 86:101 от Левски в дербито на НБЛ в събота.

Везенков разкрива, че глоби и наказания няма въпреки второто поредно поражение от “сините”. "Няма да се правят драми. Това е само един мач от първенството. Ние по принцип не глобяваме. Ако има недоволни играчи, да излязат пред строя и да си кажат", обявил директорът на шампионите.

Според очевидци Везенков е бил готов със своята оставка веднага след мача в събота. "Шефе, оставката ми е в джоба. Готов съм да я подам, когато кажеш и както кажеш", обявил бившият национал, докато догонвал в коридора на зала "Универсиада" ядосания Златев.

"Каква оставка? За какво да я подавам? Пребройте колко титли и колко купи имам през последните 7 години с Лукойл", коментира Везенков пред изданието.

Той категорично отрекъл за интерес към центъра Прийст Лодърдейл. "Лодърдейл е контузен от октомври. Щеше да е много добро попълнение за Левски. В България той може да играе само за един отбор и това е Лукойл", твърди директорът./БЛИЦ