Най-добрият български баскетболист Александър Везенков говори след успеха със 76:62 на своя Олимпиакос над Монако в полуфинален мач от Финалната четворка в Евролигата. Така гръцкият тим се класира на финала, където ще спори с победителя от баскетболното Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона.

„Знаехме, че трябва да дадем всичко от себе си, но през първото полувреме не успяхме да го направим. В третата част мисля, че изиграхме най-силната защита, която сме играли през сезона. Чувствам се добре, щастлив съм, но още нищо не сме свършили", каза Александър Везенков преди финала в неделя.

„Не мисля, че в началото е имало притеснение, защото Монако игра за първи път във Финална четворка и те би трябвало да са притеснени. Просто не бяхме концентрирани на 100 % и изпуснахме лесни кошове“, добави още баскетболистът, който бе избран за MVP на редовния сезон в Евролигата.

Той похвали съотборниците си за играта в защита и добави: „В нападение вече играхме малко по-хладнокръвно и по-умно, за да се върнем в мача. Аз правя това, което мога. Мисля, че всички дадоха 1000 % от възможностите си и се радвам, че сме на финал“.

„Няма по-удобен противник за нас. Барселона играе изумително в последните два месеца, но видяхте и какво направи Реал Мадрид срещу Партизан“, коментира Везенков относно това, дали има предпочитан съперник.