Българската баскетболна звезда Александър Везенков коментира неофициалния си дебют в НБА. Родният национал беше най-резултатният играч за Сакраменто Кингс при загубата с 99:112 от Торонто Раптърс в предсезонна контрола.

„Това беше първият ни мач от подготовката, все още се опитваме да сработим отбора и да играем добре. Резултатът не беше най-добрият, но ние продължаваме да вярваме в работата си и в тренировките. Трябва да подобрим много неща, за да бъдем готови за първия официален мач от сезона“, коментира Везенков.

„НБА е много различна от Евролигата. Независимо, че още сме в подготовка, темпото е различно, малко по-бързо е. Макар да е напълно различно, всяко нещо има своята собствена красота. Аз работя всеки ден, няма друг начин. Не очаквам от първия ден да бъда на 100%. Трябва да се трудя всеки ден, да остана концентриран и да опитвам да помогна на отбора. С всеки мач се опитвам да стана по-добър и мисля, че ще се случи“, допълни 28-годишният българин.

„Философията на треньора Майк Браун и на отбора е върху играта в защита. Всеки, включително и аз, трябва да бъде наистина солиден с тази част от играта. Това трябва да е нашата идентичност. Треньорът знае на какво съм способен в нападение мисля, така че всичко ще бъде наред“, призна баскетболистът на Сакраменто Кингс.