ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският баскетболен национал Александър Везенков записа рекордните за кариерата си в НБА седем борби. Това се случи при домакинската победа на Сакраменто Кингс със 143:131 над Вашингтон Уизърдс.

Изненадващо гостите спечелиха първата четвърт с 31:27. „Кралете“ направиха много силни втора и трета части, които взеха съответно с 39:25 и 46:35. В четвъртия период Сакраменто първо даде инициативата на съперника, но след това спечели четвъртината с 40:31.

28-годишният Сашо започна като резерва и за първи път се влезе в игра в края на първата четвърт. Само три секунди след появата си на терена Везенков реализира тройка. Българинът изигра общо 11:45 минути в мача, в които се отличи с осем точки, седем борби, една асистенция и две пресечени подавания.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

До момента личният рекорд на Александър Везенков по спечелени борби в мач от редовния сезон на НБА беше пет. Той овладя толкова отскочили топки при загубата от Голдън Стейт Уориърс на 2 ноември (101:102), поражението от Лос Анджелис Клипърс на 30 ноември (117:131) и победата над Бруклин Нетс на 12 декември (131:118). Рекордът за най-много спечелени борби от българин в НБА се държи от Георги Глушков, който на 8 ноември 1985 г. овладява 11 отскочили топки за Финикс Сънс при загубата от Бостън Селтикс със 101:125.

Литовската звезда на Сакраменто Домантас Сабонис блесна с трипъл-дабъл за успеха – 28 точки, 13 борби и 12 асистенции. Завърналият се след контузия на рамото Диарън Фокс беше най-резултатен за успеха над "вълшебниците" – 30 точки. Кийгън Мъри добави 25 точки. Джордан Пуул наниза 28 точки за Вашингтон Уизърдс, а Кайл Кузма вкара 27 за гостите.

За Сакраменто това е трета поредна победа. „Кралете“ са лидер в Тихооеканската дивизия и са четвърти в Западната Конференция. Вашингтон допусна второ последователно поражение. Столичани са твърдо последно в Югоизточната дивизия и са на предпоследната позиция в Източната Конференция.

На Сакраменто Кингс предстоят три поредни домакински мача. На 21 декември (четвъртък) от 5:00 часа българско време Александър Везенсов и съотборниците му приемат Бостън Селтикс. Два дни по-късно са домакини на Финикс Сънс, на 24 декември е двубоят с Минесота Тимбъруулвс.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!