Един от най-добрите млади баскетболисти Александър Везенков получи приза за най-добър състезател до 21 години за сезон 2013/2014: „Рачо Колев - Едно сърце, една игра“. Везенков даде и кратка пресконференция след награждаването.

„Сезонът в Гърция мина много добре. Беше даже прекрасен. Стигнахме до един финал за Купата. В шампионата не се представихме толкова добре, колкото можехме. Отборът има най-много принос за личните ми успехи. Аз се опитвам да давам най-доброто от себе си. Мисля, че това, което избрах миналото лято е било правилно. Арис ми помогна много да се развия и като човек, и като състезател. Имах една не много лека, но не и много тежка контузия преди три седмици и още се възстановявам. Това, което ме интересува в момента е националният отбор за младежи, с който имаме трудно предизвикателство. Искам там да наблегна в момента и мисля, че ще съм готов на 100%, когато трябва“, коментира Александър Везенков.

„Аз още нищо не знам. Имам договор с Арис. Чакам да видя какви оферти ще има през лятото, а то е много дълго. Още не е започнало. Каквито оферти има, ще ги обсъдя с моите близки хора и ще решим. Искам да се развивам и да играя. В момента големите отбори, големите пари не са за мен приоритет. Искам да се състезавам, да играя и да показвам какво мога. Няколко скаута идваха в Солун да гледат мачове, но те нямат право да контактуват с мен и аз не съм говорил с тях, само каквото съм чувал. Опитвах се да показвам 100% на всеки мач, независимо дали са там или не. Когато стане дума за НБА след една-две години ще видим“, каза още Везенков – младши.

„Не, шумът не ми влияе. Така, както баща ми и майка ми са ме учили, аз опитвам да играя и да тренирам в моя си свят, и да показвам каквото мога. Даже ме мотивира и амбицира още повече да работя и да стигна най-далече, където мога“, добави Везенков, който е син на спортния директор на Лукойл Академик Сашо Везенков.

„Младежкият тим е моят тим. Ние сме заедно от 5-6 години насам. Отборът има качества и тази година се даде шанс някои момчета да поиграят в българското първенство. Ще се опитам заедно с момчетата да сме като един юмрук, колектив и мисля, че ще успеем и ще направим нещо добро. За мъжкия тим е чест за мен да ме повикат. Много е далеч обаче. Нека се фокусирам върху младежкия тим и като свърши Европейското мога да се включа при мъжете, ако не съм закъснял. Чувствам се готов. Там е по-голяма борба и никой няма да ти даде място в 12-те, само защото си Сашо Везенков и играеш в Арис“, заяви още Александър.