Александър Везенков получи поредното заслужено признание за силното си представяне в началото на сезона с екипа на Барселона. 206-сантиметровото крило заема трето място сред най-добрите играчи в Евролигата до 23 години през октомври, пише Bball.bg. Класацията се прави в края на всеки месец от Solobasket.

“Без да са набива особено на очи, Александър Везенков си върши добре работата. В момента българинът е на 21 години, а бъдещето е пред него. От избраните петима, той получава най-малко игрово време, но това не му пречи да демонстрира качествата си. Показва добри проценти в стрелбата, но има още резерви в този елемент. Ако се подобри, това ще го направи още по-сериозна заплаха за съперниците на Барселона. В последните три мача на каталунците в Евролигата той премина границата от 10 в графата с коефициент на полезно действие”, пише в анализа си за Везенков журналистът Карлос Гомес.

В Топ 5 на най-добрите млади играчи в Евролигата през октомври попадат още Лука Дончич (Реал Мадрид), Марко Гудурич (Цървена Звезда), Чеди Осман (Анадолу Ефес) и Лукас Лекавичиус (Жалгирис).

ВСИЧКО ЗА ЕВРОЛИГАТА