Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков заяви, че участието в квалификациите на Евролигата е признание за клуба и очаква добро представяне на "студентите" в Италия. Първият мач на българския шампион е от 21:45 часа днес - срещу Канту. Осем отбора ще се борят за едно място в квалификациите. Турнирът ще бъде четиридневен, а домакин е именно Канту. Мачовете са в Десио, Италия.

"Ще покажем колко сме готови. Отиваме да играем добър баскетбол, пък оттам нататък каквото стане. Канту са платили 150 000 евро за този турнир. Очаква се много голяма посещаемост. В залата ще има 7000 зрители, не както тук - с Барселона да дойдат 2000 от цяла България. Хората разчитат да стигнат поне до финала, както и ние да изиграем един добър мач. Не сме фаворити във всичко това, което става", коментира Везенков.

"Не може да се поставят цели, това е баскетбол. Отиваме да играем. Минимална цел имаме - да стигнем до осемте най-добри на УЛЕБ. Това е минималното, което се очаква от този отбор. Да се надяваме, че догодина ще бъдем направо в групите. Това е стъпало. Не можеш да го откажеш. Осем отбора участват в тази квалификация, кой от кой по-известен, за да играят в Евролигата. За нас е едно предизвикателство, за да може догодина да знаем къде отиваме, ако стане това", допълни спортният директор на Лукойл.

"Евролигата е строго комерсиален турнир. Там не се допускат случайни отбори. Виждате как е направена, няма отбори от Албания или Армения, например. Вие видяхте, че дори Барселона и Панатинайкос на турнира в "Арена Армеец" доведоха 3000 човека. Те гледат всичко това и нямат никакъв интерес да играят отбори, които няма да доведат хората в залата. Да изчакаме да видим. Всичко се променя непрекъснато. Всичко е много, много прецизно", каза още Везенков.