Най-добрият български баскетболист Александър Везенков говори пред медиите преди срещата с Лос Анджелис Лейкърс тази нощ (3:00 часа наше време).

Крилото на Сакраменто Кингс вече изигра две срещи от редовния сезон на НБА с екипа на "кралете". В първия си срещу Юта Джаз той реализира 8 точки, а срещу Голдън Стейт вкара 10 точки. 

"С всеки мач се чувствам все по-комфортно. Вече един месец съм с момчетата. С времето ще станем по-добри. Не постигнахме резултата, който искаме онзи ден, но сме съсредоточени. Знаем, че сезонът е дълъг, така че трябва да имаме краткосрочна памет и да продължим напред", започна Везенков.

“Различно е. Темпото е по-високо. Всичко е бързо, но започвам да свиквам. В живота ми и в тренировките е така - колкото повече повторения, толкова по-комфортно се чувстваш”.

“Игрището е по-голямо. Атлетичността е много по-голяма. Играчите са много бързи. Искаме да сме агресивни, но талантът, темпото е екстремно високо, така че трябва да работим върху това, дори ако е трудно. Трябва да сме продуктивни”.

“Работя върху малките неща в офанзивен и дефанзивен план. Искам да печеля всеки ден и да се доказвам. Треньорът иска да играем бързо, агресивно и да играем заедно. По правилния начин. Трябва да правим лесните неща, които повечето пъти са най-трудните”.

“Нямахме много време да играем заедно със Сабонис. Само два мача. С времето ще станат нещата”, коментира българският баскетболист.