Италианският тим Виртус (Болоня) обяви, че е предложил 5 милиона долара за едногодишен договор със звездата на Лос Анджелис Лейкърс от НБА Коби Брайънт.
 
Според информация на “Асошиейтед Прес” италианците имат и още три предложения към Брайънт – 2 милиона долара за двумесечен контракт, 1,3 милиона за един месец и 900 000 долара за един мач.
 
В момента в НБА има локаут и не е сигурно кога ще започне сезона и каква ще бъде неговата продължителност. Виртус се надява да подпише с 33-годишния баскетболист преди той да пристигне в Италия през тази седмица за турне, организирано от един от неговите спонсори.
 
Всички предложения на клуба от Болоня са до края на локаута. Ако Брайънт приеме някоя от офертите, той може да последва баща си Джо, който е играл в Италия в периода 1984-91. Байънт-старши е носил екипите на Риети, Реджо Калабрия, Пистоя и Реджана.
 
Според запознат с преговорите, агентът на петкратния шампион на НБА Роб Пелинка и президентът на Болоня Клаудио Сабатини водят разговори всяка вечер. Турският Бешикташ и един китайски клуб също имат интерес към Коби Брайънт.
 
В същото време стана ясно, че Виртус преговаря и с аржентинската баскетболна звезда Ману Джинобили, който игра за тима от Болоня преди да премине в Сан Антонио Спърс през 2002 г./БЛИЦ