Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Българският шампион Лукойл Академик получи правото да играе квалификации в Евролигата и за първа година ще мери сили с най-силните отбори на Стария континент. Родният първенец получи лиценз "Б" за турнира на най-добрите, и след заседанието на борда на директорите на Евролигата стана ясно, че ще намери място сред осемте отбора, които ще се борят за място в груповата фаза.

Един измежду Лукойл Академик, БК Донецк, Нимбурк, Оостенде, Улм, Льо Ман, Уникс Казан и Канту ще си извоюва правото да играе в групите на Евролигата, като се ще има квалификационен турнир. Победителят се класира за групите, а отпадналите седем отиват във втората по сила надпревара - Еврокъп.

Квалификационният турнир ще се играе на базата на елиминации в един мач, като победителят продължава до финал, в който се решава едната квота. Мястото на провеждането му ще стане ясно на 6 юли.

В груповата фаза, отборът на Армани Милано получи лиценза на Лотоматика Рома, даващ право на място директно в групите. Уайлд кард взе немският Алба Берлин, а новите отбори в турнира директно от този етап са Бешикташ, Цедевита и тимът на Илиан Евтимов - Елан Шалон.

Участниците в квалификациите, за които също се тегли жребий:

Лукойл Академик (България)

БК Донецк (Украйна)

Нимбурк (Чехия)

Оостенде (Белгия)

Льо Ман (Франция)

Ратиофарм Улм (Германия)

Бенет Канту (Италия)

Уникс Казан (Русия)