Президентът на баскетболен клуб Академик (Пловдив) Васил Врачев остава на поста си. Преди близо месец той обяви, че ще се оттегли от президентското място, тъй като не получава достатъчно помощ, от което страда работата в клуба. Отделно от това Врачев изтъкна и бизнес мотиви, както и лични причини за желанието си.

Президентът обаче е размислил и е взел решение да не напуска поста си след разговори с членовете на Управителния съвет на клуба и с основния спонсор на "студентите" – фирма „Бултекс 99“. Решаващо за решението му се е оказало мнението именно на спонсорите, които също са били готови да прекратят помощта си към мъжкия втородивизионен баскетбол отбор, ако Васил Врачев се оттегли.

„Надявам се от фирма "Бултекс 99" да продължат да ни помагат, както досега. Имам думата на членовете на УС Асен Николов и Мартин Хорозов, че ще се ангажират още по-сериозно с проблемите на клуба, което ще ни позволи да работим по-добре. От опит знам, че е непосилно за сам човек да се справи с всички организационни въпроси около един спортен клуб, затова ще се радвам на съпричастност и от други хора, близки до баскетбола“, заяви за Gustosport.bg президентът на БК Академик.