Воденият от Пини Гершон Макаби Електра (Тел Авив) допусна втората си загуба в Група „С” на Евролигата и тя отново е от испанския Каха Лаборал. Тимът от баския град Витория се наложи с 91:82.

Босненският национал Мирза Телетович бе най-полезен в отбора на победителите, като наниза 28 точки и добави в актива си 6 борби и две асистенции. Карл Инглиш добави 18 точки, а Станко Барач и Лиор Еливаху се отчетоха с по 11 точки.

Чък Едисън вкара 17 точки за Макаби, като спечели 7 борби и записа 3 асистенции. Гай Пнини добави 18 точки, а Стефан Ласме се отчете с 11 точки, 9 борби и 3 асистенции.

В другия мач от групата ЦСКА (Москва) победи Лотоматика Рома със 72:57. Българският национал Ибрахим Джабер се отчете за италианския тим с 2 точки, 4 борби и 2 асистенции.

В мач от Група „А” Регал Барселона победи Цибона (Загреб) като гост с 80:66 и се класира за следващата фаза на турнира. В осминафиналните групи ще играе и Монтераски Сиена от същата група. Италианският тим се наложи с 83:72 при гостуването си на Жалгирис (Каунас). В сряда участие в следващата фаза си бе гарантирал и Панатинайкос./БЛИЦ