Вторият отбор на Левски е новият шампион в баскетболната “А” група (втора дивизия). Тимът на Мануел Марков прекъсна хегемонията на Икономически университет (Варна) през последните две години, след като спечели с 97:56 у дома в отложен мач от 6 кръг във втория етап на първенството, пише Bball.bg. Столичани имат в актива си 7 успеха и 2 поражения, но и мач по-малко от варненци и Чавдар Троян, които са с еднакъв баланс – 7-3, a освен това имат и предимство в директните двубои. Шумен пък е пети с 2 победи и 8 загуби. Иван Алипиев бе много полезен за Левски и записа дабъл-дабъл – 25 точки и 12 борби. Йордан Минчев се отчете с 19. Ангел Пейчинов добави 13 точки. Андрей Иванов остана на крачка от дабъл-дабъл за Шумен – 25 точки и 9 борби. Димитър Радев отбеляза 12.

Президентът на Левски Константин Папазов веднага поздрави отбора: “Честито на младите играчи на Левски, които днес спечелиха първенството на А група. Специални благодарности на треньорското ръководство и естествено на г-н Александров от корпорация" Развитие", притекъл се на помощ в много тежък момент. Благодаря и на Велин Крачанов - духа, солта и пипера на отбора. Честито, “сини” лъвчета. С вас Левски винаги ще е ЖИВ. Само ЛЕВСКИ!”

След края на мача именно директорът на отбора Велин Крачанов полетя във въздуха, след като бе подхвърлян от играчите. Вили наистина се превърна в душата и сърцето на отбора и от няколко месеца прави всичко възможно, за да може момчетата да се чувстват наред.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ