Балкан (Ботевград) се класира за финала на Националната баскетболна лига при мъжете. Тимът спечели полуфиналната плейофна серия срещу Рилски спортист с 3:2 победи. В решителния мач тимът от Ботевград се наложи с 84:65. На финала Балкан ще се изправи срещу Лукойл Академик. Серията, която е до три победи, започва в събота (23 май).

Старши треньорът на победителите Влада Вукойчич похвали своите състезатели. "Влязохме лошо в мача, но с голяма енергия успяхме да обърнем нещата и след това контролирахме нещата. Благодаря на играчите си, които играха много добре. Благодаря също така на публиката и на шефовете на клуба, които ни помагат с всичко възможно, за да си вършим работата, заяви специалистът.

- Сега ще празнуваме и от утре започваме да мислим за финала с Лукойл Академик. Те бяха най-добрия отбор в редовния сезон, но ние работим здраво и в никакъв случай няма да се предадем без борба. Това, което обещавам в името на отбора и феновете е, че ще дадем всичко от себе си и ще се борим докрая."