Женският баскетболен тим на Левски, записал огромни успехи преди години, ще бъде възроден. Това обяви президентът на “сините” Иван Джиджев на пресконференция. Той заяви, че основният спонсор на „сините” е взел решение да създаде и дамско направление в клуба.
Засега е сигурно, че ще има девически отбори, и към училищата, които са в детско-юношеската програма на „Велдер Груп” ще тренират и момичета. Обмисля се и вариант от началото на следващия сезон да има и женски отбор на Левски, но идеята е все още в развитие.
„Ние имаме нагласа да се ангажираме и с женския баскетбол в Левски. Не можем да делим нещата, да готвим само момчета. Направили сме анализ за финансовия аспект, разходите ще са поносими за нас. Така че работим усилено по изграждането на един Обединен Баскетболен Клуб Левски, в който да има развитие и при момчетата, и момичетата,” заяви Джиджев.
“Не ни е чужда и идеята да стартираме следващия сезон с женски отбор, но по-късно ще мога да дам повече информация,” добави още босът на „синия” клуб.