Ямбол победи Балкан (Ботевград) с 87:84 на старта на Националната баскетболна лига. Най-резултатен за победителите бе Станислав Говедаров, който наниза 27 точки, а Мартин Дурчев и Николай Върбанов добавиха съответно по 26 и 17 точки за важната победа.

Йордан Бозов направи поредния си силен двубой за „зелените", като вкара 27 точки, а Джош Гонър се отчете с 20, но и това не помогна на възпитаниците на Петър Клечков да започнат шампионата с победа.
Баскетболистите на Ямбол започнаха по най-добрия възможен начин двубоя, като само за четири минути игра успяха да отворят преднина от 10 точки - 14:4 благодарение на Дурчев и Говедаров. Домакините увеличаха аванса си на 14 точки, но в заключителните минути на първата четвърт, гостите от Ботевград се активизираха и след точни стрелби на Емил Бинев, Бозов и Георги Давидов, разликата падна на 9 точки - 17:26.

През вторите десет минути баскетболистите на Балкан отново допуснаха пасивът им да нарасне на 13 точки, което принуди Петър Клечков да вземе едноминутно прекъсване. След кратката почивка Бозов и съотборниците му коригираха представянето си в двете фази на играта и на почивката Балкан изоставаше само с 6 точки - 37:43.

Още в началото на второто полувреме гостите се хвърлиха да обръщат развоя на срещата в своя полза, като им бяха нужни по-малко от 3 минути, за да изравнят резултата - 48:48, като с основна заслуга за това бяха Гонър и Бозов. В оставащите минути на третата четвърт играта вървеше кош за кош, но в крайна сметка, след 30 минути игра домакините от Ямбол се озоваха в ролята на догонващ в резултата - 56:58.

Последната решителна част премина изцяло под диктовката на ямболии. Станислав Говедаров наниза тройка още при първата атака и изведе тима си напред - 59:58. Домакините продължиха с натиска си, като на моменти преднината им стигаше пет точки - 85:80 при 12 секунди до края. Последваха по два точни наказателни на Горнър за Балкан и Дурчев за Ямбол, след което Бозов вкара две точки, но това само оформи крайния резултат - 87:84 за тима воден от Ивайло Стоименов./БЛИЦ