По примера на съотборника си в националния отбор Чавдар Костов, и Мартин Дурчев трябва всеки момент да вземе решение къде ще продължи да играе баскетбол през новия сезон, съобщава bball.bg. В “Левски” чакат отговор от Костов до края на евроквалификациите. В Ямбол пък стискат палци да чуят "да" от Дурчев най-късно до средата на другата седмица.

Договорът на крилото изтече и той помоли ръководството да го разбере, че ще търси друго поле за изява и развитие. Желанието му е да излезе зад граница, но засега не е получил изгодно предложение. В България също не липсваха кандидати за подписа на Дурчев. Към него се обърнаха и “Левски”, и Рилски спортист, но до споразумение, поне на този етап, не се е стигнало.

Ръководството на Ямбол се надява, че ще успее да поднови контракта на един от любимците на местната публика. Ако това се случи, управата на клуба трябва да бъде поздравена, тъй като ще е запазила всичките си основни играчи от България. В тима останаха гардовете Станислав Говедаров - капитан на отбора, Юлиан Радионов, а към тях се прибави още свежа кръв и острота с привличането на плеймейкъра на Черно море Пламен Алексиев.

В зала "Диана" сега чакат само Дурчев да каже "да". Първата тренировка на своя почва ямболии ще проведат на 10 септември. Тогава в града ще се е завърнал и Иван Чолаков, който е ангажиран в ролята на помощник на Росен Барчовски в мъжкия национален отбор. Лагерът на Ямбол в Слънчев бряг приключва на 8 септември.