Ямбол записа убедителна победа с 95:66 като домакин на Черноморец в предпоследния мач на отборите за годината. Баскетболистите на Иван Чолаков се наложиха по категоричен начин над съперника си и поднесоха хубав коледен подарък на феновете си, дошли в зала "Диана". До момента Ямбол има 6 победи и 5 загуби, а Черноморец е с 2 успеха и 9 поражения.

Мартин Дурчев беше най-резултатен за победителите с 22 точки, към които добави 5 асистенции, 5 откраднати топки и 4 борби. Станислав Говедаров се включи с 20 точки, а 12 плюс 10 борби записа Стоян Петков. За Черноморец Кирил Павловски записа дабъл дабъл от 15 точки и 11 борби.

В друг мач от 11-ия кръг на НБЛ Рилски спортист постигна драматична победа у дома срещу Балкан със 77:75. Успехът на "скиорите" дойде в последните секунди, когато решителен кош вкара Христо Захариев. През почти цялата среща гостите от Ботевград водеха в резултата, но в края изпуснаха да победят в "Арена Самоков".

Филип Вукосавлевич бе най-резултатен за победителите с 20 точки. Бранко Миркович се отчете с 18, а дабъл дабъл направи Христо Захариев - 14 точки и 12 борби. За Балкан Димитър Маринчешки завърши с дабъл дабъл от 18 точки и 10 борби.