Ямбол постигна лесна победа над Балкан (Ботевград) с 20 точки разлика – 89:69 (23:16, 23:16, 26:16, 17:21) в 23-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ).

Домакините спечелиха първите три части, а гостите от Ботевград съумяха да вземат само последната четвърт. Момчетата на Иван Чолаков не дадоха никакъв шанс на Балкан и логично спечелиха, като на моменти преднината им бе дори 26 точки.

Най-резултатен за Ямбол бе Димитър Ангелов с 25 точки, Павел Маринов добави 18, а Станислав Говедаров завърши с 14.

За гостите от Балкан Атанас Радев наниза 16 точки, Мариян Тасич се разигра късно и добави 12, а Данчо Бозов остана с 10 точки.

“Не знам какво става, имаме няколко дни да изясним някои неща с момчетата. Нещо не се получава. Този сгъстен цикъл ли е причината, не знам. Ще правим анализи, ще коментираме, но продължаваме. Не се предаваме. Срещу Ямбол не мога да кажа, че не са искали да играят, но не се получават нещата. Като нямаме типичен гард, който да организира нападението, е много трудно. Надявам се, че ще успеем. Да, има спад, но ще го преодолеем”, каза треньорът на Балкан Петър Клечков. “Зелените” записаха втора поредна загуба, след тази в Ботевград от Черно море и срива в играта им е очевиден.

“Явно ножът беше опрял до кокала и състезателите успяха да се вдигнат. Организирахме постепенни атаки и създавахме непрекъснато чисти позиции на Димитър Ангелов. Основната ни задача е да влезем между първите 4 преди плейофите. Остават 4-5 кръга, но имаме трудни гостувания. Ако продължим така, имаме шанс дори и за третото място”, каза наставникът на Ямбол Иван Чолаков./БЛИЦ

НБЛ, 23 кръг
Ямбол – Балкан (Ботевград) 89:69
Черноморец – Спартак (Плевен) 82:84
Рилски спортист – Лукойл Академик 71:96
Левски – Евроинс Черно море