Баскетболен клуб Ямбол възнамерява да потърси съдебна отговорност от Уил Уокър, който премина в Рилски спортист. Това обяви ръководството на ямболии, в лицето на старши треньора Юлиян Радионов. Той обясни начина, по който Уокър и Неманя Милошевич напускат Ямбол, на пресконференция преди срещата от новия кръг в Националната баскетболна лига, именно срещу Рилски спортист.

„В договорите и на двамата има точка, според която те нямат право да играят в друг български отбор,“ заяви Радионов за Уокър и Милошевич. Докато Неманя Милошевич отива в Испания, Уокър подписа с пряк конкурент на Ямбол.

Уил Уокър използва вратичка в договора си, тъй като бе картотекиран като аматьор към момента, но етичната страна на неговото напускане бе оставена под въпрос.

„Между клубовете преди няколко сезона се направи договорка, че всеки чужденец има право да бъде картотекиран като аматьор за срок от 3 месеца, докато се издаде работна виза. Причина за това споразумение е да се даде достатъчно време на клубовете да не чакат процедурата, а да могат да се използват чужденците. Това правило не е, за да се преминава от един клуб в друг,“ обясни Юли Радионов.

„Ние имаме претенции и към Уил Уокър, защото той нарушава договора си с нас, и ще си търсим правата по съдебен път,“ добави наставникът. „Той ни изпрати писмо, за да прекрати договора си с нас, но това не означава, че може да играе в друг български клуб.“