Ямбол спечели гостуването си на Черноморец с 95:79 и се изкачи на 3-ото място в класирането на Националната баскетболна лига. Двата състава ще се срещнат отново съвсем скоро, обаче в 1/4-финал за Купата на България, която е идната седмица.

За селекцията на Иван Чолаков най-резултатен с 28 точки беше Мартин Дурчев. Джон Офоегбу се включи с дабъл дабъл от 19 точки и 11 борби, а Станислав Говедаров се отчете със 17 точки и 5 асистенции.

В друг мач от кръга лидерът Лукойл Академик взе домакинството си на Евроинс Черно море с 96:89.

"Моряците" играха като равен с равен през първите три части на мача в Правец, но в края му "студентите", за които в игра влязоха само 7 баскетболисти, показаха класа и взеха своето. Това беше и своеобразна подгрявка за предстоящите мачове за Купата на България. В 1/4-финалите Лукойл Академик ще срещне Спартак (Плевен), а варненци – Рилски спортист, който е домакин на турнира.

"Студентите" продължават да са еднолично на върха в НБЛ със 17 победи и 1 загуба, а Черно море е на 5-ото място с по 9 успеха и поражения.

С дабъл дабъл от 21 точки и 11 борби се отчете Бруно Шундов. Дамян Стояновски се включи с 18 точки, а с 16 завърши Павел Маринов. За Евроинс Черно море Александър Янев наниза 25 точки и овладя 6 борби. Георги Давидов се включи с 18 плюс 5, а 13 точки регистрира Тихомир Желев.

В Ботевград Балкан надделя по категоричен начин срещу Рилски спортист - 72:58. Победата дойде със силно второ полувреме на домакините, в което те натрупаха двуцифрена преднина и я задържаха до края. Така баскетболистите от Ботевград зарадваха феновете си с успех, докато "скиорите" допуснаха трета поредна загуба в НБЛ точно преди финалния турнир за Купата на страната, на който те са домакин.

Силно за Балкан днес се представи Димитър Маринчешки, който завърши с дабъл дабъл след 17 точки и 12 борби. Станимир Маринов отбеляза 14 точки, а 12 и 8 борби добави Драгомир Мароевич. За гостите от Самоков Богдан Боев завърши с 11 точки, а Христо Захариев вкара 10.