Ямбол победи Черно море Порт Варна с 85-80 в контролен мач, игран в зала „Диана”. Това бе първата проверка на отборите преди новия сезон в Националната баскетболна лига. Днес от 13.00 часа те ще изиграят още една проверка отново в Ямбол.

Почти през целия мач ямболският тим беше лидер в резултата. Първата четвърт бе спечелена с 25-19, като и двата отбора демонстрираха, че са добре подготвени в кондиционен аспект. До края на полувремето и двамата треньори опитваха различни варианти, като баскетболистите и от двата състава влязоха в ритъм и сътвориха добри неща. Ямбол успя да увеличи аванса си на 9 точки за 47-38. През третата част домакините бяха по-колебливи и допуснаха няколко пъти варненци да изравнят, а и да поведат в резултата. При 60-60 започна последната част. С отлични стрелби от разстояние на дошлия на проби я Ямбол Тейлър Лейсър, както и на Стоян Петков, авансът на ямболлии отново нарасна до 10-12 точки и в последните две минути мачът се доиграваше.

Най-резултатен за Ямбол бе новото попълнение Тони Барнас с 20 точки. 14 реализира Тейлър Лейсър, Станислав Говедаров добави 13, Костадин Маршавелски – 8, а Стоян Петков - 17. Американският гард Джауен Картър, който подписа с Ямбол, не взе участие в мача заради контузия.