Ямбол победи трудно Спартак (Плевен) в последния кръг от редовния сезон на НБЛ. Ямболии се наложиха като домакини с 93:91, след като направиха обрат през третата част, пишe bgbasket. На полувремето домакините изоставаха със 7 точки, но направиха много силна трета част, в която обърнаха в резултата. Интригата обаче се запази до края, но ямболии удържаха успеха. Така тимът на Юлиян Радионов завършва на седмо място в класирането с актив от 8 победи и 16 загуби и ще срещне Балкан – вторият тим в класирането в началото на плейофната фаза. Плевенчани пък са девети - последни с един успех до момента и отпадат от плейофите.

Домакините доминираха в борбата под коша като овладяха 12 борби повече от своя съперник. Тейлър Лейзър бе над всички за победата с 31 точки и 7 борби, а 20 наниза Мартин Дурчев, който бе 4/10 (40%) от тройката. Стойо Чолаков завърши с 14, а 11 реализира капитанът Станислав Говедаров.

За Спартак силен мач направи Урош Величкович с 27 точки - 100% от наказателната линия - 9/9 и 4/7 (57%) от линията за три точки. Без смяна през целия мач 22 точки отбеляза Станислав Ваклинов като овладя и 9 борби.