Ямбол се подсили със словенското крило Симон Финзгар, съобщи официалният сайт на тима. Симон е роден на 7 януари 1980 година. Висок е 196 см. Последните два сезона е играл в словенското първенство за Каст Меркатор.
 
За сезон 2009-10 година неговите статистически показатели са 12.9 точки, 5.2 борби и 2.1 асистенции. Стрелбата му за 2 точки е 54.6 %, за 3 точки-38.4 %, а от наказателната линия-76.6 %. Играл е в 25 мача за отбора си и е бил на терена средно по 32.7 минути.
 
Много любопитно за него е, че е започнал настоящия сезон в словенския гранд и участник в Евролигата Олимпия Любляна. В последният момент обаче треньорското ръководство на тима е предпочело на негово място хърватски баскетболист.
 
Новият играч на Ямбол ще запълни празнината получила се на поста леко крило от тежко контузеният Иван Марчев и все още невъзстановения Павел Маринов.
 
Европейският паспорт на Симон Финзгар ще му позволи бързо да получи работна виза и да бъде картотекиран още за гостуването ни в София на “Левски” тази събота.