Националният център на България Николай Върбанов през новия сезон ще играе за баскетболният отбор на Ямбол. Това обяви президента на тима Валентин Ревански. Той официално потвърди трансферът на играча от Лукойл Академик в ямболския тим, като с това трябва да се прекратят всякакви спекулации около бъдещето на баскетболиста. Върбанов ще носи екип с №21 през сезон 2010-2011 и ще започне подготовката с новия си отбор веднага след приключване на квалификационните мачове за класиране на европейското първенство.

“За първи път в своята история ямболският тим привлича в редиците си действащ български национал. От шестте национали играли за Ямбол всичките са станали такива като играчи на отбора ни. В нашите редици са били и няколко бивши национални играчи, като Петър Петров, Иван Друмев, Николай Балев, Дечо Коешинов, Левен Белберов и сегашният плеймейкър Юли Радионов, но никога не е правен трансфер на настоящ баскетболен национал”, каза Ревански.

Николай Върбанов е родом от Лясковец. Той е на 25 години (роден на 6 юни 1985 г.) и е висок 210 см. Играе като център. През изминалият шампионат игровото време на националният ни център бе само 11.9 мин., за което той е реализирал 4.7 точки и е хванал 3.4 борби./БЛИЦ