Талантът на варненския баскетболен Евроинс Черно море Александър Янев има оферти от няколко сериозни клуба. Официално предложение към него е отправено от "Левски", а освен това три чужди отбора също го искат.

Говори се и за интерес от страна на шампиона Лукойл Академик. На този етап 20-годишният национал все още обмисля къде да продължи кариерата си.

"Офертата от "Левски" е на ниво преговори между двете ръководства. От Лукойл нямам конкретно предложение. Има и три отбора извън България, които ме искат, но няма да обявя имената им. На този етап не съм решил къде да продължа кариерата си. Ще помисля поне 20 дни. Все пак ще имам и много мачове с националния отбор, покрай които може да изскочи още нещо. Искам най-доброто за себе си и за това не бързам с решението си", заяви за "Народно дело" Янев.

Той призна, че ако остане в България и играе за "Левски" или евентуално Лукойл, ще израсне. "В тези отбори условията са отлични, а след една година ще съм с една-две стъпки по-напред в кариерата си. Ако обаче изляза навън, ще се състезавам за по-силен отбор, но няма да играя много. Това е разликата. Аз съм готов да изляза в чужбина, да подпиша за 2 или 3 години и поне първата, ако играя 10 минути, ще съм доволен, в който и да е отбор. Сигурен съм, че няма вариант, в който да изляза в чужбина и да играя 25 минути", категоричен е още младият баскетболист на "моряците". /БЛИЦ