Станаха известни началните часове на мачовете на България на европейското първенство по баскетбол за мъже в Полша. Националният ни тим играе срещу домакина на 7 септември от 19.15 часа българско време в мача на откриването.
На следващия ден срещата ни с Турция от нашата група D е от 22.15 часа, като тя е втора от програмата във Вроцлав.
В третия си двубой баскетболистите ни отново играят от 22.15 часа срещу Литва на 9 септември.
Другите три групи са съответно с градове домакини: Познан (група А - Македония, Хърватия, Израел и Гърция), Гданск (група B - Русия, Германия, Латвия и последният класирал се от допълнителните квалификации) и Варшава (група C - Сърбия, Испания, Словения и Великобритания)
Първите три отбора от всяка от четирите групи продължават напред в квалификационния кръг, а само четирите последни състава отпадат. Останалите тимове ще бъдат разпределени в две групи от по шест отбора в група Е и F, като в група Е, мачовете от която ще се играят в Бидгож попадат класиралите се държави от групи А и В, а в група F в град Лодз ще играят страните от групи C и D. Това означава, че при евентуално класиране на България на едно от първите три места в предварителната група, националите ни водени от Пини Гершон ще играят в група F в Лодз със съперници първите три отбора от група C, където са Сърбия, Испания, Словения и Великобритания. Двубоите са в периода 11–16 септември като се зачитат резултатите от мачовете между отбори, които са били съперници в първите групи. Четвъртфиналите на Европейското първенство по баскетбол ще се играят в Катовице на 17-ти и 18 септември. Полуфиналите на шампионата са на 19 септември, а битката за титлата на 20 септември отново в Катовице.