Двата най-завързани двубоя от програмата на 1/4-финалите на турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете ще бъдат предавани пряко по TВ7 и НЮЗ7. Това стана ясно днес, след като домакинът "Левски" направи компромис и се съгласи да изиграе своя двубой с победителя между Черноморец и Берое в 15:45 на 27 февруари. Както е известно, домакините на финалния турнир имат право да изберат час за своите мачове. В интерес на феновете и публиката ръководството на „сините“ обаче прие да излезе в зала "Универсиада" в 15:45 ч.

Днес в офиса на БФБаскетбол пък бе проведен жребий в присъствието на президента на федерацията Георги Глушков, мениджър "високо спортно майсторство" Христо Христов, Изпълнителния директор на Лукойл Академик Сашо Везенков и представителя на Ямбол Иван Чолаков за часа на провеждане на двата двубоя, които се очаква да са най-завързани. Така бе определено, че Балкан – Ямбол ще се играе от 18:00 часа, а Лукойл Академик и Рилски спортист ще се срещнат в 20:30.

В първия мач на 27 февруари, в 13:30 часа един срещу друг ще излязат съставите на Черно море Порт Варна и Спартак (Плевен).