10 или 12 отбора ще вземат участие в ЕВРОХОЛД Балканска лига през сезон 2014/2015. Те ще бъдат разпределени в две групи от по пет или шест тима, в зависимост от броя. Редовният сезон ще представлява размяна на домакинства и гостувания, след което ще имат Топ 8 фаза и Файнъл 4 с мачове на разменено гостуване.

Пълният списък с участници ще стане ясен през следващите две-три седмици. През първата седмица на септември ръководството ще обяви официалната програма за първенството и ще вземе решение за финалите.

Ежегодната предсезонна среща ще се състои на 30 септември в София, а вече е ясно, че новият сезон на ЕВРОХОЛД Балканска лига ще започне на 14 октомври.

Следващата седмица спортният директор на лигата Шай Щрикс ще разговаря с представители на Галил Гилбоа и Крайова относно участието на тези отбори в новия сезон.

Отборите, които са сигурни за участие до момента, са: Влазня (Албания), Сигал Прищина и КБ Пея (Косово), Кожув и Куманово 2009 (Македония), Рилски спортист (България), Теодо, Сутиеска и Морнар (Черна гора).