Сръбският баскетболист Мариян Тасич пристигна на проби в Балкан (Ботевград). Роденият през 1980 година център е започнал кариерата си в детско-юношеската школа на Цървена звезда, а след това играе в Македония, Уругвай и Румъния.

Последните две години участва в шампионата на северната ни съседка за отбора на Търговище, а съотборник там му беше настоящия играч на ботевградския тим Илко Нанев. От началото на този сезон минава в Крайова като в 15 срещи прави по 9.0 точки и 4.0 борби за 25.1 минути на мач.

Тасич е висок 205 сантиметра. Снощи той взе участие в тренировката на Балкан, въпреки че пътува цял ден от Румъния. Днес отборът от Ботевград ще играе контрола с Овергаз в София, за да може да пробва новия играч и в същото време да направи последна репетиция преди гостуването в Плевен на Спартак от следващия кръг на НБЛ. Мачът с Овергаз е от 17:30 в столичната зала "Христо Ботев".

Старши треньорът на Балкан Петър Клечков трябва да реши до четвъртък дали Тасич ще остане в отбора, но първите му впечателния от състезателя бяха добри.

"Личи си, че е научен играч, но искам да го видя в игрова обстановка", каза пред bulgarianbasket Клечков.

"Тасич има предложение и от Сирия и ако не остане при нас, ще замине за тази страна", каза още треньорът на Балкан. /БЛИЦ