"Левски" победи Лукойл Академик с 58:44 в дербито на 2-ия кръг от първенството за юноши в регион Витоша. "Сините" водеха през цялата среща и заслужено се поздравиха с успеха.

В началото и двата тима не бележеха особено често, а резултатността бе доста ниска. До полувремето те си бяха отбелязали едва 45 точки, като "Левски" бе напред и 23:18. След паузата "сините" продължиха да поддържат преднината си, но в последната част Лукойл Академик излезе напред при 36:34. Тогава обаче "Левски" направи серия от 16:0, която се оказа и решаваща. След деветата поредна точка за "сините", наставникът на "студентите" - Йордан Колев, оспори съдийско решение и му бе отсъдено техническо нарушение. След това той поиска още по-сериозно обяснение от рефера и той го дисквалифицира, но въпреки това Колев остана на пейката до края на мача.

В другите двубои от кръга изненади не се получиха. В първия мач Локомoтив 93 надигра Ахил със 76:61, след по-добра игра в края. Овергаз разби Славия със 122:47, а Шампион 2006 се наложи срещу Викингите със 76:52.