Приключиха зоните за юноши, а те определиха и всичките осем отбора, които ще участват на финалите на шампионата по баскетбол за тази възраст. "Левски" ще играе на финалите, след като се класира на второ място в своята зона в зала „Академик“ в столицата. „Сините“ постигнаха три победи над Спортист (Своге), Металург (Перник) и Ахил, но отстъпиха в дербито срещу Лукойл Академик. Така, въпреки второто място в зоната "Левски" ще има представител и на възраст юноши на финалите тази година.

Победите на момчетата на Явор Аспарухов над трите съперника бяха повече от убедителни, с големи разлики и на практика осигуриха участие в завършващата фаза на състезанието по-късно през май. Остана двубоят с Лукойл Академик, който единствен предизвика интерес с оглед борбата за първото място в зоната. В един ниско резултатен мач, в който надделяха защитните действия на двата тима "Левски" отстъпи с 44:56. Разликата не бе в такива граници, но във финалните моменти от срещата „сините“ пропуснаха своя шанс и дори да вземат победата. Късметът бе на страната на Лукойл Академик, които завършиха начело в зоната.

Така двата тима се класират за финалната осмица, която ще се проведе в края на месец май. Очаква се БФБ да вземе решение в близките дни къде и кога точно ще се проведат финалите.

Отборите, класирали се на финалите:
Берое
Овергаз
Лукойл Академик
Черно море
Балкан
Шампион 2006
"Левски"
Шумен