Жребият за европейските първенства по баскетбол при подрастващите бе изтеглен днес. Единственият отбор, който представя България в дивизия "A" е този на кадетите (16 години). В същото време юношите (18) и младежите (20), които са в дивизия "В", също разбраха своите съперници. Както е известно, първенството при юношите (18) ще се проведе във Варна.

Кадетите (16) попаднаха в Група "D" на топ дивизията на Европа. Там воденият от Георги Димитров отбор, с помощници Людмил Хаджисотиров и Галин Стоянов, ще има за съперници Турция, Италия и Хърватия. Първенството ще се състои от 28 юли до 7 август в Пардубице/Храдец Кралове (Чехия).

Във Варна пък юношите (18), които ще са водени от Любомир Минчев и помощниците му Явор Аспарухов и Христо Ценов, попаднаха в Група "А". Там нашите ще имат за съперници Грузия, Люксембург, Унгария и Австрия, пише bgbasket. Първенството ще се проведе от 21 до 31 юли, а целта е ясна - достигане поне до финал и класиране за дивизия "А".

Шампионатът при младежите (20) ще бъде между 14 и 24 юли в Сараево, Босна и Херцеговина. Българите попаднаха в Група "В" заедно със Словакия, Дания, Холандия и Унгария. /БЛИЦ