Баскетболният Мач на звездите ще се проведе в Пазарджик, съобщиха организаторите на събитието, които обещават голямо зрелище за публиката. 17-ото издание на шоуто ще бъде на 22 март. "Пазарджик - Европейски град на спорта 2020" е домакин на проявата тази година. Кметът на града Тодор Попов, Георги Глушков - президент на БФБаскетбол и Ренета Камберова - председател на "Пазарджик спортува" представиха събитието пред медиите в Гранд Хотел Хебър.

"За нас е привилегия да съобщим датата. След кратко, но ефективно обсъждане се спряхме на първа пролет - 22 март. Благодарим, че ни се гласува доверието. Искаме да направим този мач, както се прави навсякъде по света - празник, на който баскетболистите да се почувстват добре и шоуто да зарадва всички. Понякога баскетболът тук остава назад, но искахме да покажем съпричастност и към този спорт. Всички знаем, че залата ни е била домакин на една легендарна победа на националния ни отбор над Югославия от 1988 година. Ще се видим на 22-и", коментира кметът Тодор Попов. 

"Българска федерация баскетбол се радва, че за поредна година ще има възможност посредством Мача на звездите да популяризира нашия спорт в още един град в страната. Благодаря на Община Пазарджик, кмета Тодор Попов и всеотдайната Ренета Камберова, че направиха възможно това. Знам, че залата в Пазарджик често е пълна, и се надявам и на 22 март да бъде така. Тази година връщаме формата българи срещу чужденци и смятаме, че ще се получи шоуто, което очакваме. Вярваме, че с домакинството тук ще дадем нов старт на баскетбола в Пазарджик", каза Георги Глушков. 

Входът за зрители през целия ден ще е свободен. "Така е на всички спортни събития в Пазарджик", разкриха кметът и Ренета Камберова, която вече повече от две години управлява успешно спортната дейност в Пазарджик, а от няколко месеца е и общински съветник.  

Амбициите на общината са да обхване 55% от населението да спортува в следващите години. Ще има и поне още една нова зала в града, след което ще се мисли и за професионален баскетболен отбор.

"Това е първото толкова голямо събитие към инициативата "Пазарджик - Европейски град на спорта", продължи Камберова. 

"Подготвили сме доста неща, целият ни екип работи ентусиазирано за всяко събитие. Ще дадем най-доброто от себе си, да се получи както трябва за всички. Една от големите изненади за феновете ще бъде игра с публиката, където няколко щастливи участници ще могат да играят с кош от центъра за 1000 лева награда", добави бившата гимнастичка. 

Освен същинското събитие - Мач на звездите на НБЛ, ще има още две срещи. Община Пазарджик е предвидила страхотни игри и изненади за публиката, на които ще бъде отделено специално време преди началото на същинския Мач на звездите.

Неговото начало ще бъде дадено в 17:00 часа. Форматът през 2020 г. ще бъде българи срещу чужденци, а както винаги черешката на тортата ще са конкурси за забивки, тройки и умения. 

Гласуването за това кой ще играе в Мача на звездите продължава до 2 март - http://allstar.basketball.bg/ - като потребителите имат възможност всеки ден по веднъж да дават своя вот.