Проектобюджет за 2011 година в размер на 2 090 800 лв. прие Общото събрание на БФБаскетбол. Събранието се проведе в хотел "Фламинго Гранд" в комплекса Албена. Президентът на федерацията Михаил Михов подчерта, че за изминалата година е била увеличена общата сума за финансово подпомагане на клубовете, било е възстановено подпомагането за съдийски разходи за етап „Междуобластно първенство" на всички възрасти за подрастващи, както подпомагането на гостуващите отбори по време на финални турнири за подрастващи.
 
Михов подчерта и работата на централата за развитието на масовия и аматьорския баскетбол чрез сключването на договори с две сдружения с нестопанска цел за организиране на състезания, осигуряването на конструкции за минибаскетбол за 25 клуба и др.
 
По отношение административното класиране на мъжкия национален отбор за Евробаскет 2011, президентът на федерацията каза: " Нямаме повод да се срамуваме от играта си, напротив можем да сме радостни от чувствително подобрените действия в защита, отличния отборен дух и най-вече от сериозното подмладяване на отбора. Всички тези неща ни обнадеждават за бъдеще и с нетърпение очакваме жребия на 30 януари"