В края на сезона и преди следващия в баскетболна Испания отново започнаха спекулациите относно бъдещето на част от играчите. Такива има и за Александър Везенков. Според изданието Laresistenciadelpalau, националът може да се окаже извън сметките на Барселона за 2018/2019.

Според информацията, от есента към състава на каталунците ще се присъедини Роланд Смитц, което ще остави българина съвсем без игрови минути. Този евентуален развой и бъдещето на Везенков развълнува доста и феновете на Бруклин, който избра нашето момче под №57 във втория кръг на драфта в НБА през миналото лято.

Тогава 206-сантиметровото крило избра да остане в Испания и да даде всичко от себе си, за да се докаже и да заслужи повече време за изяви. Въпреки че стартира добре сезона, Александър Везенков бе оставен на пейката или извън групата на Барса от бившия му наставник Сито Алонсо и дори идването на Светислав Пешич не промени особено статута на българина.

През настоящия сезон Александър Везенков има общо 19 мача в испанската ACB лига, като записва средно по 7.4 точки, 3.5 борби и 0.9 асистенции. В Евролигата пък крилото остави срещу името си 2.7 точки, 1.2 борби и 0.3 асистенции в 22 срещи. А какво ще му донесе бъдещето, предстои да разберем.