В 16.00 часа  днес в зала „Ивайло”, Велико Търново, ще се проведе първата среща от финалите на Баскетболното първенство на професионалните технически гимназии в България, организирано от Спортен клуб Овергаз. Турнирът ще продължи три дни, като големият финал е от 11.00 часа на 29 април, сряда, отново в зала „Ивайло”.
За купата ще спорят шест отбора от училища в страната, където има паралелки „Газова техника” – Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, Бургас, Гимназията по машиностроене „Н. Й. Вапцаров”, Дебелец, Професионалната техническа гимназия "Джон Атанасов", Кюстендил, Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров”, Русе, Професионално техническата гимназия „Иван Райнов”, Ямбол и Професионалната гимназия по механотехника и електротехника "М. В. Ломоносов", Добрич.
Наградният фонд включва екипи и баскетболни топки за всички отбори, както и уеб-камери, MP4-плейъри и книги за класиралите се на призовите места. Предвидени са и индивидуални отличия за най-добрите състезатели.
Овергаз организира Баскетболен турнир на техническите гимназии за първи път през настоящата учебна година. Участие в него взеха над 200 млади енергетици, ученици в 18 училища с паралелки „Газова техника” от цялата страна.