ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун коментира представянето на Александър Везенков при победата със 132:120 над Кливланд Кавалиърс. 28-годишният българин започна като резерва, но изигра общо 17:12 минути, в които се отличи с 11 точки и две борби.

“Везенков има страхотно чувство за играта. Той вкара някои много важни стрелби днес. Отваря сериозни пространства за останалите, докато е на терена и обърква защитата на съперниците. Момчетата получават отворени позиции за стрелби, само заради неговото присъствие. Освен това прави много от онези малки неща, които се оказват ключови в дадена ситуация. Например, когато изтича на пълен спринт в предно поле и накара защитника да направи опит да спре топката, вместо да пази него на нулевия ъгъл. Това даде на Везенков време за свободна стрелба и той я вкара. Саша е физически здрав и може да се бори под коша. Колкото повече играе, толкова по-добър става и толкова повече ни помага. В защита все повече разбира указанията. Работи много здраво и мога да кажа, че за него няма граници в играта. Лека-полека започва да намира своя ритъм с повечето минути, които получава”, коментира 53-годишният Браун на пресконференцията след мача.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Звездата на Сакраменто Кингс ДеАрън Фокс, който се завърна в игра след лечение на контузия също похвали българския си съотборник.

“На Везенков му става все по-комфортно. В началото не познаваше никого и му трябваше време, за да свикне. За него всичко е напълно различно, защото идва от Европа. Сега вече започва да изпитва удоволствие от играта. Това е много хубаво както за Саша, така и за нас”, каза 25-годишният гард на „кралете“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!