Баскетболният талант Дарайъс Лий е застрелян по време на градинско парти в Ню Йорк. Новината за смъртта на 21-годишния спортист беше обявена от Хюстън Баптист Юнивърсити, където Лий е бил студент.

След това в официално съобщение нюйоркската полиция потвърди, че е получен сигнал за стрелба в квартал Харлем около 12:40 часа на обяд в понеделник. Пратеният на мястото на инцидента екип е открил седем мъже и две жени с огнестрелни рани. Сред тях е бил и Дарайъс Лий.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Младият баскетболист е бил откаран незабавно в болница, тъй като нараняването е било в областта на гърдите му. Малко след пристигането в лечебното заведение лекарите обявяват смъртта му.

От полицията съобщиха, че е намерено оръжието, с което е стреляно. В момента тече разследване на обстоятелствата около кървавия инцидент и изясняване на самоличността на стрелеца. Повече подробности не бяха разкрити.

Дарайъс Лий беше най-добрият играч на баскетболния отбор на университета си през изминалия сезон и спечели наградата Най-добър спортист на учебното заведение. Той имаше средно на мач по 18,2 точки и 8,3 борби. През декември Лий трябваше да завърши висшето си образование. Според специалистите талантливият спортист със сигурност щеше да попадне в драфта на НБА през 2023 г.