Жалгирис (Каунас) може да загуби мястото си в най-престижния турнир - Евролигата през следващия сезон. Причината е натрупани финансови задължения. Това призна на специална пресконференция генералният директор на тима Паулис Мотюнас, съобщава ИТАР-ТАСС. Според неговите думи Жалгирис има дългове от 5.8 милиона евро.
"Ние дължим пари на банки, на играчите, на бившите играчи и треньори", разкри Мотюнас. Ръководството на клуба заяви, че обмисля да обяви банкрут.
"Не изключваме възможността да обявим банкрут. В този случай ще си загубим лиценза за участие в Евролигата и отново ще трябва да пишем историята на клуба", заяви генералният директор на Жалгирис. Според него не е ясно как ще се избегне това положение. "Би било идеално играчите, на които дължим пари, да ни ги опростят", каза Мотюнас. Това вече направиха двамата американци Лорън Уудс и Уили Дийн, който в момента играе за българския шампион Лукойл Академик. В момента обаче Жалгирис е съден от други баскетболисти като Марко Попович и Ратко Варда/БЛИЦ