Националният отбор на България по баскетбол допусна втора поредна загуба на Евробаскет. "Лъвовете" отстъпиха на Турция с 87:101 в "Арена Тбилиси". Възпитаниците на Росен Барчовски изиграха отлично първо полувреме, след което имаха аванс от 52:50, но не успяха да удържат темпото на изключително силната селекция на южните ни съседи през втората част. 

За нашите пореден страхотен мач изигра Александър Везенков. Звездата на Олимпиакос завърши с "дабъл-дабъл" - 28 точки и 15 борби. С 15 точки завърши Чавдар Костов, а още 12 добави Дий Бост, а с 13 асистенции също оформи "дабъл-дабъл" на сметката си. Емил Стоилов реализира 8 точки, а с по 7 останаха Димитър Димитров и Александър Янев. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Най-резултатен за победителите беше Джеди Остан с 25 точки, а още 20 добави Алперен Шенгюн. Шейн Ларкин беше на асистенция от "дабъл-дабъл" след 13 точки и 9 завършващи подавания. 

Българите остават без победа, а в неделя ще се стремят към такава срещу Черна гора от 14:30 часа. Турците са с две победи до момента, а утре се изправят срещу домакините от Грузия.

В първия си мач нашите загубиха с 87:114 от Испания. В групата ни са още Черна гора, Белгия и домакинът Грузия.