Българският национален отбор по баскетбол не успя да пробие в елиминационната фаза на Евробаскет 2022, след като отстъпи на Белгия с 80:89 в решителния мач от Група „А“. При успех тимът на Росен Барчовски щеше да излезе от групата и да пътува до Берлин за елиминациите.

Нашите играчи загубиха първата (19:20), втора (11:21) и последната четвърт (20:23). Единствено успяхме да спечелим третата част (30:25). Изключително ключова се оказа втората част, която загубихме с 10 точки разлика. Така на почивката се оттеглихме с 11 точки пасив.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Александър Везенков отново направи много силен мач и завърши с 26 точки и 13 асистенции. Дий Бост добави 16 точки и спечели 6 отскочили топки. Димитър Димитров и Чавдар Костов се отличиха с по 11 точки.

Ретин Обасоан беше най-резултатен за Белгия – 23 точки. Маню Льокон завърши с 20 точки.

С това поражение българският тим приключва участието си на европейското първенство с актив от една победа и четири загуби. Окончателната позиция на „лъвовете“ в крайното класиране ще зависи от последния мач от групата, в който по-късно тази вечер домакините от Грузия срещат Черна гора. При успех грузинците може да се класират за елиминациите и да изпреварят България.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК