Страхотно настроение цари по време на летния баскетболен камп за деца Future Stars Basket Camp. Организатори са националът Димитър Димитров и Динко Маршавелски. Те поканиха за треньори легендарния Георги Младенов, Тина Димитрова и специалиста в работа с подрастващи Йордан Иванов. Около 40 дечица се записаха на летния камп, тренировките на който се провеждат в залата в Перущица. Идеята е освен усърдните тренировки специалистите да разведрят ежедневието на младите състезатели. Така и стана.

Организаторите подготвиха екипировка, треньорите също имаха специални фланелки. В един от дните на гости на кампа бе международният съдия Мартин Хорозов. Освен играта на паркета всеки съвременен спорт е свързан и с режим на хранене. Затова децата чуха лекция от Таня Дуйнова.

А само преди два дни бъдещите баскетболни звезди имаха час по история. FSB camp посети църквата-музей "Свети Архангел Михаил". Децата разгледаха и Дановото училище.

На 13 юли (четвъртък) бе поредната изненада за малките бъдещи състезатели. Европейската шампионка в зала 1996 година и трикратната медалистка на троен скок Ива Пранджева присъства на кампа и се запозна с малките спортисти. А по-късно треньорите заведоха баскетболистите на излет в планината.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ