Баскетболният Берое (Стара Загора) е новият шампион на “А” група (втора дивизия) за мъже. Това стана факт, след като “зелените” надиграха Академик (Пловдив) като гост със 73:60 точки. Това е 15-а победа от 15 мача за момчетата на Георги Младенов. Три кръга преди края те са недостижими на върха. Пловдивчани са на второ място с 10 победи и 4 загуби и няма как да изместят съперника си, като днес допуснаха първа загуба у дома този сезон.

Атанас Радев се представи силно за победителите и завърши с 25 точки и 6 борби. Сергей Цветков се отчете с 15 точки, а 10 добави Петър Загоров. За домакините Мартин Хорозов бе най-резултатен с 13 точки. Михаил Танев отбеляза 12, а Асен Николов завърши с 11 и 7 борби.

Вторият отбор на Балкан се изкачи с едно място и вече е предпоследен в класирането на А група. Ботевградчани надиграха Чавдар Троян със 103:89 у дома и записаха третия си успех за сезона. Тимът има и 11 загуби, а зад него остана Шумен, който е с баланс 2-13. Райко Дундалов бе най-резултатен за победителите с 30 точки. Николай Маринов се отчете с 27, 7 асистенции и 5 борби, а Емил Бинев отбеляза 22 точки, хвана 8 борби и направи 6 асистенции. За гостите Петър Христов завърши с 29 точки, а Калин Христов отбеляза 20.