Балкан Ботевград назначи Александър Тодоров за старши треньор. Един от вариантите за наставник бе и националният селекционер Георги Младенов, който от края на миналия месец води подготовка с тима за предстоящите европейски квалификации. Той имаше преговори с ръководството на Балкан, но в крайна сметка шефовете на ботевградчани отново се спряха на македонеца.

"Няма такова нещо, че не е постигната финансова договорка с мен. За да не можеш да стигнеш до финансова договорка, трябва да коментираш цифри. От 12 юли, когато аз си поставих моите условия, до ден днешен, никой не ми се е обадил да коментира това. Най-нормалното нещо е да ми се обадят и да ми кажат - Жоро, ние решихме да е Иван Петков, Желко Обрадович, Еторе Месина или Дуда Ивкович. Но до днес никой не ми се е обадил. В същото време чета неща, които не отговарят на истината и не ми е много приятно. Аз нито съм господар на джоба на г-н Луканов, нито съм му ментор в живота. Той има право да реши на кой колкото иска да даде и това не е мой проблем. Проблемът е единствено и само в това, че се говорят неща, които не отговарят на истината и тези неща бият по мен. Първо - не съм лаком, второ - бил съм в Ботевград и знам за какво става въпрос, трето - имат право да вземат когото искат и да му предложат колкото искат пари”, заяви Младенов пред сайта BGbasket.com

Аз съм казал моите условия, а ако те много искаха да ме вземат, можеше да ги коментираме. И когато не стигнем до консенсус, тогава се казва, че не сме стигнали до финансово споразумение. А не, че не сме стигнали до финансово споразумение, когато не си коментирал цифри с човека, с когото си в преговори. Аз моята част я изпълних - дойдох на разговор и между 16 и 18 юли чаках да ми се обадят какво са решили. Никой не ми се обади и разбирам, че са взели треньор. Няма проблем с това, но нека да бъде коректно. Но по-коректно е, когато си искал да вземеш един треньор и той е предложил нещо, ти си предложил своите условия, и да ги коментираш, а след като не стигнеме до споразумение, тогава да казвате, че не се е стигнало до такова. А не да вадим от девет кладенеца вода и да се казват неща, които категорично не отговарят на истината.

Публиката в Ботевград, както имат и хубава зала, заслужала адекватен на тяхната подкрепа отбор. Пожелавам им успех, но нека бъдем коректни и да казваме нещата каквито са, а не да си измиваме ръцете с несъществуващи ситуации. Гарантирам и си слагам името - аз бях на среща с г-н Луканов и сина му, нека те да кажат дали от 12 юли до ден днешен са комуникирали с мен и са коментирали моята цена.

Доста съм обиден от отношението и от това, че нямаше едно телефонно обаждане да ми кажат в прав текст - г-н Младенов, реших треньор да е еди кой си. Това е тяхно право и си е изцяло тяхно право да дават колкото си искат, на когото поискат. Това не е моя работа и не искам да влизам в тези неща. Искам само да кажа, че истината не е тази, която в момента се тиражира по медиите. Това е тяхната истина, която не отговаря на реалностите. На мен ми е предложена една цена, аз съм казал моята цена, и оттам нататък няма комуникация. Даже в понеделник им звънях по друг повод, но не ми вдигнаха телефона."