Треньорът на Лукойл Академик Георги Младенов заяви, че титлата до голяма степен се дължи на загубата от Левски на финала за Купата на България.

“След като поех отбора, се поизбистриха много неща. Тимът играеше стрийт баскетбол, всеки един взимаше топката и атакуваше, когато бе спиран я хвърляше нанякъде. Имаше малки проблеми във взаимоотношенията, но момчетата бързо ме разбраха. Казах им, че не искам след тренировка постоянно да са заедно и да си ходят на гости, но в залата да са един отбор и да се раздават до край. Титлата с Лукойл Академик се дължи на загубата от Левски. Тя ни дойде като студен душ. Доволен съм, че след този мач всичко тръгна, както аз искам”, каза Жоро Младенов на пресконференция в “Пресклуб България”.

“Първенството беше доста оспорвано, повече отбори победиха Лукойл, което преди си беше лукс. И тези неща малко или много дръпнаха самочувствието на играчите на Лукойл, тъй като те не бяха свикнали да губят толкова мачове. Хубавото е, че във всеки град залите се пълнят все повече. Рилски спортист, Левски, Черно море и Спартак (Плевен) също направиха добри мачове”, коментира още легендарният баскетболист.

“Не мисля, че ако напусна Лукойл и поема друг отбор в България е връщане назад в кариерата ми. Всеки един нов тим е предизвикателство. Ако почна да си мисля, че съм стигнал върха, по-добре още сега да спирам. Ако си кажа, станах шампион с Лукойл и край, това е, не е правилно. Всеки сезон трябва да се доказваш, а и аз още не съм постигнал кой знае колко неща. Амбициран съм да печеля още повече, независимо с кои играчи и с кой отбор”, сподели още треньорът, който изведе Балкан (Ботевград) до първото място в А-1, Лукойл до шампионската титла и аматьорския отбор на Балкан до златните медали.

“Варианти пред мен има много. С отиването ми в Лукойл имах задача да направя отбора шампион, но не знам дали ще остана. Стои вариантът да се върна в Балкан, както и да отида в Реал (Мадрид). Дай боже да е било за добро напускането ми на Балкан. Шефовете там ми казаха, че ще ме изчакат да взема решение. В момента съм на борсата”, заяви с шеговит тон Младенов по повод, че може да поеме испанския колос.

“Имам представа за играчите, които ще бъдат поканени утре на лагер. От 18-20 човека, ще останат 15, а от тях 12 ще заминат н а европейското първенство за юноши във Франция. Целите са оставане в “А” дивизия, в една група сме с Турция, Гърция и Латвия. На 17, 18 и 19 юни ще имаме контроли с националния отбор на Израел, от 3-и до 6 юни отиваме на турнир в Италия, на 17-и тръгваме за Холандия също на турнир и след директно за Франция. Първенството започва от 23 юли до 2 август. Трябва да ни понабият малко в контролите, за да видим на какво ниво сме. Няма нищо страшно, трябва да се подготвим добре”, каза треньорът.

“Групата на мъжкия ни национален отбор с Полша, Турция и Литва ми се струва много тежка, но Пини Гершон вдигна много високо летвата в националния отбор. Тези момчета е време да покажат, че в България се играе добър баскетбол. В крайна сметка няма непобедими отбори, има такива, които много рядко могат да бъдат надиграни, но не и непреодолими. Групата е много тежка, но шансове винаги има. Полша са домакини, Турция е много силен отбор, а за Литва няма смисъл да говорим, всичките им играчи играят в Евролигата и НБА”, завърши Жоро Младенов./БЛИЦ