В четвъртък в 11:00 часа в заседателната зала на 5-ия етаж в сградата на МФВС (Министерство на физическото възпитание и спорта) ще се проведе жребий за финалния турнир на Купата на България по баскетбол. От 11-и до 14 март мачовете ще се състоят в Ямбол.

Жребият ще бъде дирижиран като отборите от НБЛ, заели местата от 1-о до 4-о ще са поставени и ще чакат своите съперници, т.е. в четвъртфиналните срещи първите четири тима няма да имат шанс да се срещнат по между си.

При определяне на полуфиналните двойки също ще се проведе жребий, тъй като победителите от четвъртфиналите, в които са участвали отборите заемащи първо и второ място във временното класиране на полусезона (Лукойл Академик и Левски) отново са поставени и "избягват" директен сблъсък на полуфиналите.

Първият състезателен ден предлага четири четвъртфинални сблъсъка. На 12 март са полуфиналите, на 13-  е двубоят за бронзовите медали, а в неделя (14 март) - финалът.

Програмата на турнира ще бъде уточнена веднага след изтегляне на жребия, а БНТ ще реши кои срещи ще излъчи директно./БЛИЦ