Отборите на Зора и Златна Добруджа ще застанат един срещу друг в 16-ото издание на Престиж Maч на звездите, която е организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен. Съставите няма да отговарят напълно на първоначално обявените, заради появилите се контузии и други обстоятелства. 

На мястото на отпадналия Иван Лилов влиза 17-годишен шуменец. Голямата надежда Мартин Йорданов от Черно море Тича ще влезе в отбора на Златна Добруджа и ще дебютира в Престиж Мача на звездите. Нещо повече - младокът ще може да играе за пръв път срещу баща си. Илиан Йорданов - Пилето ще бъде член на тима на Фикосота, който ще излезе срещу звездите на родния баскетбол като част от шоуто в неделя. Мартин бил изключително щастлив от поканата на организаторите и дори се заканил пред съотборниците си, че ще покаже и някои новости на татко си на терена. 

По религиозни причини отпадна центърът на Рилски спортист Малик Диме. Сенегалецът е ревностен мюсюлманин и спазва пост, който не му позволява да се храни и пие през деня, нито да пътува. Съотборникът му Джейлан Дженкинс пък е контузен и също ще освободи мястото си в състава на ЗОРА. Вместо двамата на терена ще се появят други играчи, непопаднали във вота на феновете.

В неделя, 21.4. ще бъдат обявени и играчите, които ще участват в конкусите Тройки Троя, Споко Умения и Хипер Забивки. Очертават се интересни състезания, обяви бившият играч на Черно море Саша Топчов, чиито Стар Баскет Камп ще отговарят за организацията на тези напревари. Победителите в тях и зрители от публиката ще получат награди от Мегатайм - модни часовници.

Феновете на спорта и баскетбола от Шумен и цялата страна могат да купуват билети в мрежата центрове на "EasyPay" или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101 Цената на билетите се увеличава от полунощ на 19ти срещу 20ти април с 20%. Билети ще има и на касите на залата в деня на Мача. 

Топсъбитието в мъжкия ни баскетбол, което през тази година се очертава като рекордно по продължителност, ще се случи с изключителната подкрепа на община Шумен и на компанията Фикосота. На близо 5 часа шоу с оранжевата топка ще имат възможност да се насладят (включително и буквално - заради спонсора Престиж) феновете от града на Първата българска държава. Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига.
 
Mоже да гледате прякото предаване в канала на Баскетбол ТВ и в сайта на официалния партньор на Престиж Мача на звездите - sportal.bg. Телевизионен партньор на Престиж Мача на звездите е БНТ, която ще излъчи на живо двубоя. Повече подробности има на фейсбук страницата на Престиж Мача на звездите - www.facebook.com/BulgarianAllStarGame/ 

Припомняме, че мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола, след близо 20 годишно прекъсване. В първите 11 години от съществуването си той носи името ХДИ Мач на звездите. От 2015 година наименованието е Престиж Мач на звездите. В досегашните си 15 издания, шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков, Ямбол и Ботевград. В аналите на историята стои и постижението от близо 7000 зрители, дошли на HDI Мача на звездите 2012 с участието на мегазвездата на световния баскетбол Денис Родман.