Една от звездите на Левски Лукойл Божидар Аврамов бе избран за MVP (“Най-полезен играч”) на плейофите в НБЛ. Гардът имаше сериозен принос за спечеленат титла след 3-1 победи във финалната серия срешу Балкан, а след последната среща в Ботевград заяви, че той и съотборниците му са издържали на голямото напрежение и заслужено са триумфирали. Националът завърши плейофите със средни показатели от 14.2 точки, 5.5 асистенции, 3.5 борби и 1.2 отнети топки.

„В момента не мога да намеря точните думи в главата си, но искам да кажа едно нещо: много хора гледаха на нас по малко лош начин, но искам да кажа, че ние минахме през доста трудни моменти, успяхме да останем заедно, да се абстрахираме от всичко случило се около нас и резултатът е налице. Един страхотен Балкан (Ботевград) с невероятна подкрепа от феновете им. Те също заслужаваха да станат шампиони. Видяхте, че успяхме да вземем две много важни победи като гости. Почнахме мача малко притеснени, но издържахме и въпреки тежките моменти в края останахме заедно и сме шампиони на България. Накрая това е най-важното. Свършихме си работата и сега е време за малко почивка“, коментира Божидар Аврамов пред БНТ.

Дивон Уошингтън и Венцислав Петков от сребърния медалист Балкан спечелиха съответно наградите за най-много борби и най-много отнети топки. Димитър Димитров от Академик Бултекс 99 е най-добър реализатор, а с най-много асистенции приключи Дерик Райт от Рилски спортист.